Film, Marvel

Captain America: Civil War’ın Ardında Bıraktığı 15 Soru İşareti

Yazının başında belirtelim, bu bir mantık hatası arama ya da hikayedeki boşlukları didikleme yazısı değil. Civil War filminin bittiği noktadan itibaren aklımızı kurcalayan, ileriye dönük olan sorularımızı belirtiyoruz. Çoğuna verdiğimiz cevaplar da teori veya kendi yorumumuz olmasından ileri gitmeyecek. Hadi başlayalım:

Yüzbaşının kalkanına ne oldu?

Kaptan ve Iron Man’in dövüşünün sonunda Yüzbaşı, Bucky’i taşırken arkasından bağırdı. “O kalkanı babam yaptı. Sen onu hak etmiyorsun!” ve bunun üstüne Steve kalkanını yere bıraktı ve sahneden çıktı. Filmde kalkanı son görüşümüz de bu oluyor. Kalkanın artık Tony’de olduğunu varsayabilir miyiz? Yoksa onu orada mı bıraktı? Geri getirip Avengers üssünde bir yere mi koydu? Thanos geldiğinde, Tony barış simgesi olarak Steve’e kalkanını geri mi verecek? Bence bu oldukça olası bir senaryo.

Rhodes bir daha War Machine olabilecek mi?

James Rhodey, bu filmde en ağır darbeyi alan kişilerden biriydi. O düşüşten sağ kalsa da, artık yarı felçli biri. Peki bu Rhodes’un süper kahraman kariyerinin sonu mu sizce? Biricik dostu Tony, onu iyileştirmek için bir şeyler bulabilir mi dersiniz? Yoksa sinema evreninde siyahi kahramanların sayısını düşük mü tutmak istiyorlar? Umarız yakında iyileşir de eski takımına geri döner.

Kaptan Amerika’nın yeni takımında kimler var?

Filmin sonunda Kaptan’ın dostlarını kurtardığını ve kendi Secret Avengers ekibini topladığını görüyoruz. Peki bu takımda kimler var? Bucky uyutuldu. Vision, Tony’nin yanında. Geriye Falcon, Scarlet Witch, Black Panther, Ant-Man ve Hawkeye kalıyor. Bunların hepsinin hapishaneden kaçtıklarından beri Wakanda’da saklandıklarını varsayarsak, Steve dahil 6 kişilik bir takım var elimizde. Infinity War’a kadar öğrenir miyiz bu takımın akıbetini?

Diğer karakterler neyse de Ant-Man kendi solo filminde hâlâ suçlu, aranan biri olmaya devam mı edecek? Scott’ın düştüğü duruma Hank ve Hope’un tepkisi ne olacak?

Sokovia Anlaşması Netflix kahramanlarını etkileyecek mi?

Netflix dizileri hangi zaman diliminde geçiyor bilmiyoruz. İlk Avengers filmi sonrası olduğuna kesin bir gözle bakabiliyoruz sadece. Başka hiçbir belirti yok. Jessica Jones’ta New York savaşı mağduru bi kadın vardı. Avengers’a sövmüştü. Onun dışında bir kere Foggy “makineler dünyayı ele geçirecek” gibi bir şey söyledi ama daha o zaman Ultron çıkmamıştı. Ne bir örümcek adamla ilgili bir ipucu ne de Ultron olayları ile ilgili bir şey var.

Bu Sokovia anlaşması Agents of SHIELD’ı 3. sezon 19. bölümle birlikte etkilemeye başlıyor. Netflix dizilerine bir etkisi olup olmayacağı ise şimdilik bir muamma.

Black Widow ve Sharon nerede?

Kaptan ve Bucky kaçabilsin diye son dakikada Iron Man ekibine ihanet eden Natasha’nın akıbeti, filmin en açık kalan noktalardan birisiydi. Filmin sonu itibariyle o da diğerleri gibi aranan birisi artık. Açıkçası bana Wakanda’daymış gibi gelmiyor. Hazır Kevin Feige solo Black Widow filmi olasılığından bahsederken, kaçak bir Widow filmi izlemek çok hoş olurdu be. Tıpkı sevdiceği Banner gibi aldı başını gitti. Infinity War’da bir de bunların tekrar buluşmalarının buhranını izlemeyiz umarım.

Aynı kaderi Sharon Carter da paylaşıyor. O da yasaları çiğnedikten sonra ne durumda olduğu belli değil. Kaçtı mı? Yakalandı mı? Arama emri çıktı mı? Bundan sonra rolü büyüyecek mi? Kaptan’la ilişkileri nereye kadar gidecek?

Baron Zemo’nun orijinini mi izledik? Bir daha görecek miyiz?

Filmde farklı bir Baron Zemo izledik. Çizgi romanlardaki kıyafetini de giymedi. Senaryo gereği içimizden biri gibi gözükmek zorundaydı. Tüm bu olanlar arasında sıradan biri gibi gözükmeliydi. Bir maske takıp ortalıkta kuklacılık oynayamazdı.

Bir de şu açıdan bakarsak, Crossbones da bu şekilde kullanıldı filmlerde. Winter Soldier filminde onu normal haliyle gördük, bu filmde kostüm (ya da zırh) giymiş olarak karşımıza çıktı. MCU’nun ilk defa başarıya ulaşan bu ruhsuz kötü adamının hikayesinin sonu değildi bence bu. Hangi filmde, nasıl olur şu an için kestirmek zor ama geri döneceğine adım gibi eminim.

 

Bucky’e ne olacak?

Bucky’nin hikaye örgüsü de MCU’nun en gizemli hikayelerinden biri. Filmin sonunda kolu kopuk ve uykuya yatmış bir şekilde Wakanda’da bıraktık. Black Panther filminde görmemiz olası olsa da, ben hâlâ bu karakter için ne planladıklarını çözemiyorum. Çizgi romanlardaki gibi Steve’in yerini mi alacak? Çünkü kendisinin 9 filmlik sözleşmesi var ve daha bu 3. filmi.

Bucky’nin bir diğer sorunu ise zihni. Daha doğrusu zihnine yerleştirilmiş şifreli kelimeler. Bu nasıl çözülebilir? Wanda Ultron’daki gibi hokus pokusları ile bir şeyler yapabilir mi ki? Vision da Zihin Taşı ile onu iyileştirebilir belki. Yeniden bir araya gelseler elbet bir çare bulunur.

Wanda’nın Zihin Taşı ile olan bağlantısı ne?

Scarlet Witch’in gücünü Loki’nin asasındaki Zihin Taşı’ndan aldığını biliyoruz. Kendisi hâlâ güçlerinin limitini bilmiyor. Bu filmde de Vision’ın alnındaki Zihin Taşı’nı ona karşı kullanarak onun güçleri ile oynuyor, Vision’ı bir nevi devre dışı bırakıyor. Peki Wanda bunu nasıl yapabildi? Bilerek mi yaptı yoksa içgüdüsel bir şey miydi? Bu soru aslında oldukça önemli çünkü Infinity War’da en azından 1 taşı bile ellerinde tutabilirlerse, Avengers için çok çok iyi bir avantaj olacak.

Vision zaten başında taşıdığı gücün farkında bile değil. Zihin Taşı’nı ona yerleştirdiklerinden beri “Infinity War’da Vision ölecek mi yani?” sorusu kafamdan çıkmıyor.

General Ross’u görmeye devam edecek miyiz?

8 yıl önce Hulk filminde rol alan William Hurt, bu filmde sürpriz bir şekilde tekrar döndü. Peki bundan sonra görmeye devam eder miyiz? Çünkü şu an Avengers ekibini bir nevi o yönetiyor. Onlardan hesap soruyor, görevleri veriyor. Nick Fury’nin pabucunu dama mı atıyoruz yavaş yavaş? Burada başlatılan şey bu mu? Amaç bu mu Marvel? Çünkü William da çok genç biri değil.

Bir diğer seçenekse karakteri Red Hulk’a dönüştürerek devam etmek. Bir sonraki filminin başında çizgi romanlara sadık kalarak Red Hulk olursa hem oyuncuyu daha fazla kullanmak zorunda kalmazlar hem de birçok hikaye noktasının altından kalkabilirler diye düşünüyorum.

Martin Freeman’ın karakterinin rolü ne kadar büyüyecek?

Çizgi romanlarda Amerikalı bir Wakanda diplomatı olan Everett K. Ross, bu filmde yok gibi bir şeydi. Sokovia Anlaşması’ndan yana olduğunu gördük, sonra Zemo’yu içeri tıktığını. Filmde görevinin tam olarak ne olduğunu çözemedim. Karakteri Black Panther filminde görmeye devam edeceğiz. Freeman birden fazla Marvel filmi için anlaşma yapmış. Rolü ne kadar büyür, ne işe yarar, çözemedim. Birlikte göreceğiz.

Ant-Man mi Giant Man mi?

Ant-Man filminin sonunda olmasını beklediğim şey bu filmde oldu. Sürpriz yapmak için bu filme saklamışlar. Güzel de bir hareket olmuş. Ant-Man artık büyüyebildiğine göre ona hâlâ “Ant-Man” olarak mı sesleneceğiz yoksa Giant Man ünvanını mı kullanacak MCU’nun geri kalan filmlerinde?

MCU’da Hank Pym, Ant-Man ismiyle tanınmaktayken, hazır Scott da Ant-Man ismini beğenmiyorken bu yeni gücüyle birlikte Giant Man olarak anılmak isteyebilir. Belki de yeni filmlerinin orijinal adı “Giant Man and Wasp”dır ama sürpriz olsun diye saklamışlardır. Captain America 3 daha önceden “Serpent Society” adıyla duyurulmuştu sonra şaka olduğu ortaya çıktı. Civil War olarak duyuruldu.

Pepper Potts tıpkı Natalie Portman gibi MCU’yu terk mi etti?

Görünüşe göre iki karakterin de artık MCU’da pek bir işi yok. İki filmdir kullanabilecekken kullanmıyorlar. Hep bir bahaneyle filmde olmama nedenlerini geçiştiriyorlar. Solo filmlerde iki karateri de yeterince fazla kullandılar zaten. Bundan sonraki filmlerde olmamaları şaşırtıcı olmaz.

Tüm bunların Infinity War’a hazırlık olduğunu düşünüyorum. Aşırı kalabalık bir filme doğru gidiyoruz ve artık işi olmayan karakterleri yavaş yavaş aradan çıkarıyorlar. O kadar karmaşanın, olayın arasında niye o karakterin olmadığına dair açıklama ile vakit geçirmektense bu olayı filmden önce yapıyorlar. Bence doğru bir adım.

Ayrıca bizi bekleyen bir Tony – May Hala ilişkisi var. 😉 Bence bunu görmek çok hoş olurdu.

Hulk, Thor, Fury, Maria Hill neredeydi?

Bu kısımda kendi düşüncemi değil, direkt Marvel’ın başkanı Kevin Feige’nin sözlerini aktaracağım. Kevin’in söylediğine göre Thor: Ragnarok filmi neredeyse paralel zaman dilimlerinde geçiyormuş. Yani biz burada bunları izlerken, Hulk ve Thor evrenin  diğer tarafında Thor 3’de izleyeceğimiz şeyleri yaşıyor olacak.

Yine Kevin’in dediğine göre bu filmde Fury ve Maria’nın neler yaptığını gelecek filmlerde öğrenecekmişiz. Mantıklı bir açıklaması vardır elbet.

T’Challa’nın koruması kimdi?

Filmdeki değişik anlardan biriydi. Oyuncu gözüktüğü sahnede değişik bir etki bıraktı bende. Natasha’ya “gömerim kızım seni” gibi çok sert çıkışı vardı. Zorlu biri olduğu çok belli. Peki önemli biri miydi? IMDB’ye göre sadece koruması olarak geçiyor. Wakanda’da böyle güçlü kadın savaşçılar var. Panther’in özel koruması olan Dora Milaje üyelerinden biri muhtemelen. Önemli biri çıkmayabilir tabii. Black Panther filminde göreceğiz artık. Tabii orada olursa.

Avengers öncesi yine bu kadar kalabalık film görür müyüz?

Bu soruya benim cevabım hayır. Filmin sonunda dağıtılan Avengers takımı yazarların her zaman aklında olan planmış. Infinity War filmine dağınık bir şekilde olarak başlama fikri hep akıllarındaymış. Biraz da bu yüzden böyle bir son yapmışlar.

Ben bunun biraz da taktiksel olduğunu düşünüyorum. İnsanlar gelecek filmlerde, dizilerde “Avengers nerede? Niye Captain yardıma gelmedi?” gibi sorular sormasın diye yapmış olabilirler. Çünkü şu anki Avengers takımı Tony ve Vision’dan ibaret. Vision’ın takımda olduğu da kesin değil gerçi. Spider-Man takımda değil. War Machine sakat. Geriye kimse kalmıyor.

Toplu görünmek zorunda değiller tabii. Şimdi elimizde Thor – Hulk ikilisinin ve Spider-Man – Iron Man ikilisinin olacağı iki filmden başka bir kesin bilgi yok.  Mesela Black Panther filminde “bırak da gelsinler” diyerek havalı bir kapanış yapan T’Challa, çok zor durumda kalırsa uyku halindeki Bucky’i uyandırıp yardım isteyebilir. Ama Kevin Feige bazı 3. faz filmlerinin geçmişte geçebileceğini söylemişti. Dün gelen haberde de filmin kadrosunun %90’ının Afrikalı ya da Afrika-Amerikalı olacağı söylendi. Yani bizi kısıtlı bir film bekliyor gibi duruyor.

Doctor Strange de aynı şekilde evrenden en kopuk filmlerden biri olacak. Zaman Taşı’ndan başka bir bağlantı olmasını beklemiyorum filmde. Diğer solo filmler hakkında tahmin yapamıyorum çünkü gördüğünüz gibi bir filmde neler değişiyor. Civil War’dan sonra MCU’ya en büyük etkisi olacak olan film Thor: Ragnarok. O filmi sakın ha sakın hafife almayın.


Benim söyleyeceklerim bu kadar sanırım. Sizin düşüncelerinizi de merak ediyorum. Yorumlarda belirtirseniz çok mutlu oluyoruz . 🙂

“Captain America: Civil War’ın Ardında Bıraktığı 15 Soru İşareti” için bir yorum

  1. Çok güzel bir yazi olmuş ellerinize sağlık. Merakla bekliyoruz Infinity War’ı. Marvel filmlerini çıkar cikmaz sinemada izlememe rağmen o kadar fazla film var ki bağlantıları unutuyorum bazen, hepsini toplayıp izlemek mi gerek acaba bilemedim 😀 Heyecanla bekliyorum Infinity War’ı

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.