Dizi

Geçtiğimiz Bahar Sezonunda Kaçırmamanız Gereken 10 Dizi

Bir önceki yazımızda geride bıraktığımız kış sezonunda kaçırmamamız gereken 10 diziyi listelemiştim. Şimdi yaz sezonu yeni başlamışken geride bıraktığımız bahar sezonu hakkında yazı serimizi devam ettirelim dedim.

Öncelikle bahar sezonunun kışa göre daha kıt geçtiğini söyleyebilirim ama yinede listemizi 10’a tamamlayabildik. Yaz sezonunun daha iyi geçeceğine şüphem yok.

Neyse lafı fazla uzatmadan listemize geçelim.

1- Hap and Leonard

Mart ayında Sundance TV bizleri Hap and Leonard ile buluşturdu.

Konusu: Hap ve Leonard gündelik işlerde çalışıp, gününü gün eden iki kafadar. İşlerinden kovulduktan sonra bir gün Hap’in eski eşi Trudy onları ziyarete geliyor ve Hap’e iş teklifi ediyor. Bu işle birlikte ikilimizin macerası başlıyor.

Mini dizi olarak 6 bölümlük sezonunu bitiren dizinin devamı olacak mı henüz bir haber yok.

Neden bu diziyi izlemeliyim: Uyumlu, çatlak ikilileri izlemeyi seviyorsanız bu diziyi kaçırmamalısınız diye düşünüyorum.

2- The Real O’Neals

ABC, sezon ortasında bizleri yeni dizisiyle tanıştırdı: The Real O’Neals

Konusu: Birbirinden eğlenceli, mükemmeliyetçi Katolik bir ailenin beklenmedik bir sırrının ortaya çıkmasıyla gelişen olayları izliyoruz.

İlk sezonu 13 bölümden oluşan dizi, ikinci sezon onayını aldı.

Neden bu diziyi izlemeliyim: Birbirinden eğlenceli tiplerin bulunduğu, aile komedilerini sevenler için kaçırılmayacak bir dizi.

3- Underground

Son zamanlarda kaliteli dizileriyle adından söz ettiren WGN America bizleri bahar sezonunda yeni bir diziyle tanıştırdı: Underground

Konusu: Hikayemiz 1857 yılı Georgia’sında geçmektedir. Siyahilerin köle olarak çalıştırıldığı yıllardayız. Bir çiftlikte çalışan bir grup köle özgür olup kaçmak istemektedirler ve bunun için bir takım planlar yaparlar. Çiftlikten kaçıp, özgür olmak için her şeyi yapacaklardır.

Neden bu diziyi izlemeliyim: Birbirinden tecrübeli oyuncularla donatılmış kadrosu izlemek için en büyük sebeplerden biri. Onun dışında bu tarz dönem dizilerine merakınız varsa, denemeden geçmeyin derim.

4- The Path

İnternet üzerinden yayın yapan Hulu iddialı bir diziyle karşımıza geldi: The Path

Konusu: Kısaca Meyerizm inancına inanmış olan bir topluluğun yaşayışı ve kendi içinde hakikati bulma arayışını izliyoruz.

Dizi 10 bölümlük ilk sezonunu bitirdi, 2.sezon onayını aldı.

Neden bu diziyi izlemeliyim: Sadece Aaron Paul, Hugh Dancy ve Michelle Monaghan desem yeterli midir ?

5- The Detour

Komedi dizileriyle tanınan TBS yenisi The Detour

İlk sezonu 10 bölümden oluşan dizinin 13 bölümlük 2.sezon onayı mevcut.

Konusu: İki çocuklu bir ailenin 1 haftalık tatile çıkması ve tatil yolculuğunda yaşadıkları olaylar üzerinden dönen bir komedi dizisi.

Neden bu diziyi izlemeliyim: Farklı tarz komedi dizisi izlemek istiyorsanız bu diziyi deneyebilirsiniz. Onun dışında aile komedilerini seviyorsanız hemen atlayın derim.

6- Containment

The Vampire Diares ve The Originals gibi dizileriyle tanınan Julie Plec‘in Belçika dizisi Cordon‘dan uyarlama yeni dizisi Containment

Konusu: Atlanta’da ortaya çıkan bir virüsün hızla insanlara yayıldığı düşünülmektedir. Bunun için bir an önce hastalıklı insanlar karantinaya alınıp, anti doz üretilmelidir. Fakat insanları sakinleştirmek hiç kolay olmayacaktır; çünkü şehirde şimdiden büyük bir kargaşa çıkmıştır.

Dizi 11 bölümlük ilk sezonunun ardından ekranlara veda edecek.

Neden bu diziyi izlemeliyim: Salgın temalı dizileri seviyorsanız bu diziyi seveceğinizi düşünüyorum.

 

7- Marseille

Sırada geçtiğimiz ay başlayan Netflix‘in Fransız dizisi Marseille var.

Konusu: Olaylar Fransa’nın Marseille şehrinde geçmektedir. 25 yıldır belediye başkanlığı yapan Robert Taro’nun bir sonraki başkanlık yarışını rakibine kaptırmaması gerekiyordur. Her iki adayın başkanlık yarışı için kıyasıya mücadelesini izleyeceğiz. Olaylar başkanlık yarışından çıkıp güç savaşına dönüşecektir.

Dizinin ilk sezonu 8 bölümden oluşmaktadır. 2. sezon onayını geçtiğimiz günlerde aldı.

Neden bu diziyi izlemeliyim: Hem alternatif dizi izlemeyi severler hem Netflix severlerin kaçırmaması gereken bir dizi. Ayrıca ünlü aktör Gérard Depardieu‘nun olması da izlenmesi için bir sebep. 

8- Wolf Creek

Avustralya kanalı Stan, geçtiğimiz ay bizleri yeni bir mini dizi ile buluşturdu: Wolf Creek…

Dizi aynı isimli film serisinin devam dizisi sayılabilir. Film serisinin 3.’sü önümüzdeki senelerde çekilecektir. Fakat filmleri izlemeden diziyi izleyebilirsiniz, sıkıntı yaşamazsınız. Sadece katilin gelişimini öğrenmek istiyorsanız, filmleri izlemenizde fayda var.

Konusu: Ailesiyle Avustralya’ya tatile kamp yapmaya giden Eve, orada tanıştıkları bir yabancının ailesini öldürmesine şahit olur. Kendisi de öldürülmekten ucuz kurtulmuştur ve ailesini kaybetmenin şoku içerisindedir. Amerika’ya dönüp kaçması beklenen Eve, ailesinin intikamını almak için katilin peşine düşecektir.

Neden bu diziyi izlemeliyim: Alternatif dizi severler ve seri katil temalı dizileri sevenler bu diziyi kaçırmasın.

9- Preacher

Seth Rogen ve Evan Goldberg‘in yazarlığını yaptığı DC Comics’in Vertigo serisinden uyarlanan dizi bizlerle geçtiğimz ay buluştu.

Konusu: Olaylar Teksas’lı rahip Jesse’nin başından geçiyor. Tanrı’ya inancı kalmayan rahibimiz, Tanrı’nın cenneti terk ettiğini öğreniyor ve onu aramaya başlıyor. Tanrı’yı arayışında vampir arkadaşı ve eski kız arkadaşı ona eşlik edecektir.

Neden bu diziyi izlemeliyim: DC Comics severlerin bu diziyi kaçırmaması gerektiği düşüncesindeyim.

10- Roots

Vikings diziyle ismini duyuran History Channel, geçtiğimiz ay iddialı bir mini dizi ile karşımıza geldi: Roots

Konusu: 1977 yapımı aynı isimli mini dizinin yeniden yapımı olacak olan dizide daha çocukken köle olarak Amerika’ya satılan ve orada hayat yolculuğuna devam eden Afrikalı Kunta Kinte’nin hikayesini izliyoruz.

İlk sezonu 4 bölümden oluşan dizinin tamamı yayınlandı.

Neden bu diziyi izlemeliyim: Bu tarz dönem dizilerini sevenlerin kaçırmaması gereken bir dizi olmuş. Üstelik oyuncu kadrosu da birbirinden yıldız isimlerle donatılmış.

SON SÖZ

Bir sezonun daha sonuna geldik. Bu sezon üstte bahsettiğim gibi biraz kıt geçse de listemizi 10 tane iyi dizi çıkarabildik diye düşünüyorum. Tabii gözümüzden kaçan, izleyemediğimiz birkaç dizi olmuştur. Genel olarak insanların beğendiği dizileri bir araya toplamaya çalıştım. Yaz sezonunun sonunda tekrardan görüşürüz!

“Geçtiğimiz Bahar Sezonunda Kaçırmamanız Gereken 10 Dizi” için 2 yorum

  1. Şöyle bir sezondan fazla sürmüş efsane diziler arasında pek gözükmeyen ama efsane olan alternatif bir dizi listeside yapsanız tadından yenmez.

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.