Haber

Kültürpat Weekly #3 | Venom, Red Skull, Dunkirk, American Gods Ve Dahası

Bu hafta DC’den, Marvel’dan, Matrix’ten, Game of Thrones’tan önemli haberler var. Bolca yeni fragmanlar ve iptal/devam haberleri de geldi. Hemen haberlere geçelim:

Sinema

 Matrix Serisi Geri Dönecek

Warner Bros, Wachowski Kardeşlerin ünlü Matrix üçlemesini diriltmek istiyor. Senarist Zak Penn ile görüşmeler başlamış. Henüz bir yönetmen belli değil. Başrol için genç aktör Michael B. Jordan düşünülüyor. Eski filmin yapımcıları, bu filmde çalışmayacak. Keanu Reeves, Wachowskiler de döndüğü sürece Matrix 4‘te yer almayı istediğini açıklamıştı. Fakat Warner Bros devam filmi düşünmüyor gibi duruyor.

Michael’ın başrol olarak düşünülmesi ise akıllara “Morpheus’un gençliğini anlatacak bir film olabilir mi?” sorularını getiriyor.

Coco Animasyonundan İlk Frgman

 Ian McKellen, İstanbul’a geliyor!

İstanbul Film Festivali kapsamında “Onur Ödülü” almaya gelecek efsane oyuncu ayrıca Boğaziçi Üniversitesinde söyleşi de yapacak.

 DC Tarafından Haberler

Batman filmi 2019’a kadar gelmeyebilir. Batman’in senaryosu yeniden yazılıyor ve çekimleri 2018’e ertelendi.

Man of Steel 2‘ye yönetmen arayışı başladı. Warner Bros devam filmi için Kingsman yönetmeni Matthew Vaugh‘u istiyor. Stüdyo Man of Steel 2 olmasa bile yönetmenle illa ki bir DCEU filminde çalışmak istiyormuş. Bizce mükemmel bir tercih.

Suicide Squad 2 için senarist arayışları başladı. Legend Of Tarzan filminin senaristi Adam Cozad ile görüşülüyor.

Aquaman filminin vizyon tarihi ertelendi. Yeni vizyon tarihi 21 Aralık 2018. Nedeni hakkında bir açıklama yok.

Warner Bros, WonderCon‘a DCEU haberleriyle geliyor. Panel 1 Nisan’ı 2 Nisan’a bağlayan gece 02:30-04:00 arası gerçekleşecek. Bizi sürpriz haberler veya Justice League fragmanı ile mutlu edebilirler.

 Fantastic Beasts 2

Eddie Redmayne, Johnny Depp, Katherine Waterston, Zoe Kravitz’in döneceği devam filminin senaryosu hazır. Çekimler bu yaz İngiltere’de yapılacak. Filmi Davis Yates yönetecek.

 Red Skull’un Dönüşü Onaylandı Mı?

Samuel L. Jackson, King Kong filmi için basın turundayken sanıyoruz ağzından büyük bir spoiler kaçırmış gibi görünüyor. Gelecek iki Avengers filminde ve Captain Marvel filmlerinde oynayacak oyuncu birçok açıklamada bulundu.

9 filmlik anlaşmam var ve daha 6’sında oynadım. Black Panther’da oynayabilmek için çabaladım ama Marvel’dakiler “senin o filmde işin yok” dediler ve beni kadroya almadılar. Beni Civil War filminde görmediniz çünkü Fury o sırada Skull’un ne yaptığını…

dedikten sonra durdu ve röportaja devam etmedi. Sanıyoruz buradaki “skull” ilk Captain America filminde başka bir yere ışınlanan Red Skull’u temsil ediyor. Aniden susması da filmle ilgili büyük bir detayı ağzından kaçırdığının işareti. Redd Skull’u oynayan Hugo Weaving, karakterin geri dönebileceğini söylemişti. Geçen seneki röportajında “Marvel Red Skull ile ne planlıyor bilmiyorum.” şeklinde röportaj vermişti. E o zaman dans?

 Dunkirk +13 Olacak

Christopher Nolan’ın yeni filmi +13 olacak. 2. Dünya Savaşı’nda geçen bir savaş filmi olunca herkes daha sert bir film bekliyordu ki bu haberden sonra bazılarında hayal kırıklığı oldu. Nolan’ın filmi +13 yapmasının gişe kaygısı olduğunu düşünüyoruz.

 Venom Geliyor!

Sony yıllardır yapmayı planladığı Venom filmine en sonunda düğmeyi bastı. Amazing Spider-Man 2 yazarı ve Mummy (2017) yönetmeni Alex Kurtzman tarafından yönetilecek film 5 Ekim 2018’de vizyona girecek. MCU içinde geçip geçmeyeceği konusunda bir bilgi yok ama tahminimizce bağlı olmayacak ve FOX gibi +18 film çekmek isteyecekler. Gelecek haftalarda daha fazla bilgi geleceğini umuyoruz.

 Henry Cavill, Mission Impossible 6 kadrosuna katıldı.

Filmin yönetmeni instagramdaki paylaşımıyla oyuncuya rol teklif etti. Cavill de rolü kabul ettiğini altına yorum olarak yaptı.

 Lex Luthor ve Guardians of the Galaxy?

Smallville’in Lex Luthor’u Michael Rosenbaum Guardians of the Galaxy 2 kadrosunda. Yönetmen James Gunn’ın söylediğine göre de filmde çok önemli bir rolü varmış.

Bu arada Guardians of the Galaxy 3‘ten de haber var. Devam filmi muhtemelen 2020’deki 3 isimsiz marvel filminden biri olacakmış. James Gunn 3. film için dönüp dönmeyeceğine önümüzdeki haftalarda karar verecekmiş.

 Alien Serisi Beyinleri Yakacak

Geçtiğimiz hafta Alien: Covenant‘tan sonra 5 film daha çekebileceğini söyleyen Ridley Scott gelecek sene çekimlerine başlayacağı Alien filmi hakkında konuştu. Covenant’tan sonra gelecek filmin adı Alien: Awakening olacak ve Prometheus‘un sonrasında, Covenant’ın öncesinde geçecek. Devam filmleri içinse “Covenant ve Awekening gişede başarılı olurlarsa üç film daha çekilecek” dedi.

Dizi

Doctor Who’nun 10. Sezonundan Yeni Fragman

Yeni sezonu 15 Nisan’da başlayacak olan Doctor Who’nun ilk bölümünün adı “The Pilot” olacak.

Scream’in 3. Sezonu Sil Baştan

MTV’nin Scream uyarlamasını ilk 2 sezonunu izleyenlere kötü haber. Dizi 3. sezonda yepyeni oyuncularla ve ilk 2 sezondan bağımsız bir hikayeyle karşımıza çıkacak. Eski oyuncuların hepsi teker teker başka iş bulmaya başlamış bile.

Yeni sezon sadece 6 bölüm sürecek.

CW Dizilerinin Sezon Final Tarihleri Belli Oldu

  • DC’s Legends of Tomorrow: 4 Nisan
  • Riverdale: 11 Mayıs
  • Supernatural: 18 Mayıs (çift bölüm)
  • Supergirl: 22 Mayıs
  • Jane the Virgin: 22 Mayıs
  • The Flash: 23 Mayıs
  • Arrow : 24 Mayıs
  • The 100 : 24 Mayıs

Young Sheldon, CBS’ten ilk sezon onayını aldı.

Küçük Sheldon dizisi resmen geliyor! Zeka küpü Sheldon’ın, tuhaf davranışlar sergileyen dindar bir anne ve çiftçi bir baba tarafından Doğu Teksas’ta yetiştirilme sürecini izleyeceğiz. Sürekli zorbaların hedefinde olan Sheldon 11 yaşında üniversiteye başlayıp 16 yaşında doktorasını tamamlayacak. Ayrıca ikiz kardeşi Missy ve abisi George’u da tanıyacağız.

Dizide Sheldon’ı Iain Armitage canlandıracak. Sheldon’ın annesini ise Zoe Perry canlandıracak. Big Bang Theory’nin aksine kahkaha efektsiz bir komedi olacak.

 American Gods Geliyor

Neil Gaiman’ın çok satan romanı Amerikan Tanrılarının dizi uyarlamasından ilk uzun fragman geldi.

 Game of Thrones Veda Etmeye Hazırlanıyor

8. sezonuyla final yapacak dizinin 7. sezonu 7 bölüm olacağı, son sezonun ise 6 bölüm olacağı yapımcılar tarafından açıklandı.

Ayrıca ünlü İngiliz şarkıcı Ed Sheeran‘ın diziye konuk olacağı da duyuruldu.

 Big Hero 6

Sonbaharda başlayacak yeni Marvel animasyon dizisi Big Hero 6, şimdiden 2. sezon onayını aldı.

 Son Sezonu 16 Nisan’da Başlayacak Leftovers’tan Fragman

Takvim

  • Insecure‘un 2. sezonu, Ballers‘ın 3. sezonu 23 Temmuz’da başlayacak.
  • Master of None, 12 Mayıs’ta geri dönecek.
  • Zoo, 29 Haziran’da geri dönecek.
  • Salvation, 12 Temmuz’da başlayacak.
  • 12 Monkeys’in 3. sezonu 19 Mayıs’ta başlayacak.
  • Downward Dog 17 Mayıs’ta başlayacak.

İptal/Devam

  • HBO, komedi dizisi Crashing için 2. sezon onayını verdi.
  • CBS, The Good Fight için 2. sezon onayını verdi.
  • FX, Legion için 2. sezon onayını verdi.
  • A Series of Unfortunate Events, 2. sezon onayını resmi olarak aldı.
  • ITV, The Good Karma Hospital için 2. sezon onayını verdi.
  • 12 Monkeys son sezon onayını aldı. 10 bölümlük sezon 2018’de yayınlanacak.
  • Jennifer Lopez’li Shades of Blue 3. sezon onayını aldı.
  • The Expanse 3. sezon onayını aldı.
  • Fleebag 2. sezon onayını aldı.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.