Haber

Kültürpat Weekly #1 | X-Men ve Inhumans Kadrosu, Deadpool 2 Fragmanı Ve Çok Daha Fazlası

Merhaba değerli okuyucularımız. Sizin için yepyeni bir yazı dizisi daha başlattık. Bundan böyle elimizden geldiğince her hafta, haftanın önemli bulduğumuz haberlerini ayrıntılı şekilde tek bir yazıda toplayacağız. Siteye uğrayanlara özel haberlerimiz de olacak. Hafta içinde verdiğimiz haberlere biraz daha detay ve zaman zaman kendi görüşümüzü de ekleyeceğiz. Ağırlık sinema ve dizi haberlerine olacak ama talebe ve ilgiye göre anime ve çizgi roman haberlerine de yer verebiliriz. O zaman başlıyoruz!

Sinema

Logan

Logan bu hafta vizyona girdi! Recep İvedik yüzünden erteleneceğinden korkuyorduk ki filme 3 gün kala bilet satışları açıldı. Amerika’nın aksine ülkemizde +15 olarak gösteriliyor. Filmin incelemesini sitemizden okuyabilirsiniz.

Filmde after credits sahnesi yok.

Yönetmen filmin siyah beyaz versiyonu üzerinde çalıştığını duyurdu.

çizgi

Justice League

Fragmanın yakında geleceğinin sözünü veren Zack Snyder doğum gününde bile çalıştığını bu video ile gösterdi. Bizce çok başarılı duruyor. Atlantis’i ve su altında yaratılacak dünya filmin en merak uyandırıcı kısımlarından biri.

Guardians of The Galaxy Vol 2

Galaksinin Koruyucuları devam filminden yeni bir fragman Jimmy Kimmel sırasında gösterildi. Filmin yönetmeni James Gunn, şu ana kadar çıkan bütün fragmanlarda filmle ilgili ilk 15 dakikadan fazla bir şey göstermediklerinin altını çizdi. Fragmanda gördüğümüz bazı sahnelerin filmde olmayacağını söyledi. Mesela ŞU fragmandaki tüm sahneler. Fragman için çekilmiş ve tamamen sürprizi kaçmaması için yapılmış. Mis gibi yeni poster de burada.

Alien Covenant

R rated bir Alien filmini özlediyseniz, yeni Alien filmi belki sizi doyurabilir. Ben sıfır beklentiyle gitmek istediğim için hiçbir tanıtım fragmanını izlemeyeceğim. Evet, Fassbender olmasına rağmen! 😦 Poster için tık.

Kong Skull Island ve Godzilla 2

Godzilla serisinin uzaktan devamı olan Kong’tan yeni fragman geldi. Çok çılgın bir film olacak gibi duruyor.

Bu arada devam filmi Godzilla 2’de Vera Farmiga ve Millie Bobby Brown anne-kızı canlandıracak.

Deadpool 2

Amerika’da Logan gösteriminden önce sinema salonlarında gösterilen Deadpool 2 teaserı resmi olarak yayımlandı. Bolca gönderme ve sürpriz cameo’lu fragmanı kaçırmayın!

Tron Efsanesi Geri Dönüyor

Disney geçtiğimiz gün Tron serisine reboot çekmeyi düşündüğünü söyledi. Başrol olarak şimdilik Jared Leto düşünülüyormuş. Projeye henüz bir yönetmen bulunmuş değil.

Mission Impossible 6’nın Kadrosu Şekilleniyor

Mission Impossible 6‘in oyuncu kadrosu açıklanmaya başlandı. 5. filmde oynayan Rebecca Ferguson gitti, yerine yeni kadın başrol geldi.  Filmin yeni kadın başrolü The Crown dizisiyle ünlenen Vanessa Kirby’nin oldu. Oyuncunun rolü açıklanmadı. Simon Pegg ve Jeremy Renner’ın da dönecekleri kesinleşmiş durumda.

Pirates Of Caribbean: Dead Man Tell No Tales

Karayip Korsanları serisinin 5. filminin yeni fragmanı Ellen sırasında gösterildi. Bu da yeni poster.

Gotham City Sirens

Suicide Squad’ın gişedeki başarısından sonra David Ayer, DC Extended Universe’te tekrar yönetmenlik koltuğuna oturuyor. Twitterdaki paylaşımıyla filmin kötüsünün Black Mask olacağının ipucunu verdi.

Dizi

İsimsiz X-Men Dizisi

 

Natalie Alyn Lind (Gotham) ve Sean Teale (Skins), 2017 içerisinde yayınlanması planlanan X-Men dizisinin kadrosuna katıldı. Natalie’nin karakteri hakkında pek bir bilgi yok ama Sean dizi için yaratılmış “Eclipse” adındaki mutantı canlandıracak.

Stephen Moyer (True Blood) de dizinin başrol oyuncularından oldu. Moyer dizide çocuklarının mutant güçleri olduğunu keşfeden ve avukatlık yapan Reed adlı bir adama hayat verecek. Amy Acker (Person of Interests) Reed’den ayrılan eşi canlandıracak. Bu ailenin çocuklarını ise Emma Dumont (Aquarius) ve Percy Hynes White (Between) canlandıracak. Emma dizide Lorna Dane/Polaris karakterini canlandıracak.

Inhumans!

Inhumans kadrosu belli oldu. Anson Mount (Hell on Wheels), başrol oyuncusu oldu. Oyuncu Black Bolt karakterini canlandıracak. Graceland ve Chicago Fire gibi dizilerden tanıyabileceğiniz Serinda Swan da kadroya dahil oldu. Swan Medusa karakterine hayat verecek. Ken Leung (LOST) da kadroya dahil olanlardan. Kendisini Karnak olarak izleyeceğiz. Eme Ikwuakor, Gorgon‘u canlandıracak. Isabelle CornishCrystal‘ı canlandıracak. Mike MohTriton‘u canlandıracak. Sonya BalmoresAuran‘ı canlandıracak.

Ayrıca Ellen Woglom da dizinin kadrosuna katıldı. Karakteri açıklanmadı. Dizide Lockjaw‘ın olacağı kesinleşti. Çekimler başladı. IMAX gösterim tarihi 26 Eylül’den 1 Eylül’e çekildi.

Cumberbatch Çok Yoğun!

Benedict Cumberbatch bu aralar çok yoğun! Ünlü oyuncu önce Ian McEwan’ın ödüllü romanı The Child In Time’ın televizyon filmi uyarlamasında oynayacağını duyurdu.

Ardından Showtime kanalının 5 bölümlük “Melrose” mini dizisinin hem yapımcısı hem de başrol oyuncusu olduğunu açıkladı. Edward St. Aubyn‘in çok satanlara giren romanlarından uyarlanacak olan yapım, zengin ve bir o kadar da komik olan Patrick Melrose adlı playboy bir adamı merkezine koyacak. Serinin her kitabı, dizinin bir bölümünü oluşturacak.

Ayrıca verdiği röportajda Doctor Strange’e devam filmi çekmek istediğini ve yine Scott Derickson ile çalışmak istediğini belirtti.

Sense8 Hayranlarına Kötü Haber

Öncelikle sakin olun, dizi iptal değil. Geçtiğimiz gün çıkan habere göre Sense8 oyuncularında yeniden değişikliğe gidilebilirmiş. Netflix diziyi devam ettirmek istese de ana kadrodaki bazı oyuncularla çalışma zorluğundan şikayetçilermiş. Hem çok pahalı hem de çok disiplinsiz oyuncular varmış. Çekimlerin çok zahmetli ve uzun bir süreç olması ve 1 Haziran’da bütün oyuncuların 2 senelik anlaşmalarının dolacağı için yeniden görüşmeler başlamış. Söylenene göre 4’ü ile anlaşılmış ama kalanıyla anlaşılmazsa o karakterlere yeniden oyuncu seçmek zorunda kalacaklarmış.

Ölmek İçin 13 Sebep

Jay Asher’ın dünya çapında çok satanlar listelerine giren aynı adlı romandan uyarlanan dizinin ilk resmi fragmanı yayınlandı. Bir de resmi özet geldi:

Selena Gomez’in yönetici prodüktörlüğünü üstlendiği; Spotlight filmi ile Akademi Ödülü kazanan Tom McCarthy’nin yönetmenliğinde çekilen 13 bölümlük gençlik drama dizisinde, genç oyuncu Dylan Minnette’in canlandırdığı lise öğrencisi Clay Jensen, okuldan eve geldiği bir gün kapıda kendisi adına bırakılmış gizemli bir kutu bulur. Kutuyu açtığında ise iki hafta önce trajik bir şekilde hayatına son veren sınıf arkadaşı ve aşık olduğu kız Hannah Baker tarafından kayda alınmış 13 kaset bulur. Yeni yetenek Katherin Langford’un canlandırdığı Hannah, her bir kasette hayatına son vermesine neden olan 13 konuyu ve kişiyi açıklıyordur. Clay, Hannah’ın intiharına neden olan bu 13 kişiden biri mi?

Clay kasetleri dinledikçe, Hannah’nın bunları neden kendisine gönderdiğini anlayacaktır. Hannah ve Clay’in ikili anlatımıyla ilerleyen 13 Reasons Why, izleyicileri derinden etkileyen olaylarla yürek burkan bir gençlik hikayesi…

Sheldon’ın Hayatı Dizi Oluyor!

Sheldon dizisi geliyor. Sheldon Cooper’ın küçüklüğünü anlatacak dizide karakteri Iain Armitage canlandıracak. Sheldon’ın annesini ise Zoe Perry canlandıracak. Dizi kanaldan henüz onay almış değil. Big Bang Theory oyuncularının sözleşmeleri bitmek üzereyken bu adım atılması manidar.

Gotham

Ünlü Game of Thrones oyuncusu Alexander Siddig, Gotham’a geliyor! Hem de Ra’s Al Ghul’ü canlandıracak. Batman Begins ve Arrow’dan sonra 3. kez Ra’s izleyeceğiz.

Guardians of the Galaxy

2. sezonu 11 Mart’ta başlayacak olan Guardians animasyon dizisinden ilk tanıtım yayımlandı. Galaksinin Koruyucuları Dünya’ya dönüyor!

One Piece

One Piece izleyicilerine kötü haber! Uzun yıllardır devam eden anime serisi 19 Mart’taki bölümüyle birlikte filler hikaye işlemeye başlayacak. Sanji’nin merkezde olduğu ana konuya kaç bölüm sonra geri dönecekleri henüz belli değil.

Takvim

  • Orphan Black son sezonu 10 Haziran’da başlayacak. İlk teaser.
  • GLOW, 23 Haziran Cuma günü Netflix’te başlıyor.
  • Gone Girl, Fight Club gibi filmlerin yönetmeni David Fincher’ın yeni Netflix dizisi Mindhunter Ekim’de başlayacak.
  • En son Mayıs ayında gelecek denilen Star Trek: Discovery‘den yeni haber var. CBS yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre dizi 2017 yaz sonu ya da sonbaharında bizlerle buluşacakmış. Bekle babam bekle.

İptal/Devam

  • Matt Damon-Ben Affleck’in yapımcılığını yaptığı Incorporated 1. sezonun sonunda iptal edildi.
  • ITV polisiyesi UNFORGOTTEN 3. sezon onayını aldı.
  • Netflix dizisi Lovesick 3. sezon onayını aldı.
  • Yeni dizi Eyewitness ilk sezonunun sonunda iptal oldu. (Ucu kapalı, mini dizi niyetine izlenir.)
  • Kanada dizisi Cardinal 2. ve 3. sezon onaylarını toplu olarak aldı.
  • Daha bu hafta başlayan Feud, 2. sezon onayını aldı. Yeni sezonda Prenses Diana ile Prens Charles’ın kavgasına odaklanacağız. Yayın tarihi 2018.
  • Star Wars: Rebels 4. sezon onayını aldı.
  • Tom Hardy’nin başrol olduğu Taboo‘dan resmi bir onay gelmese de oyuncu ve yapımcı 2. sezonun olacağını söyledi.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.